Puutarhavalot tuovat puutarhaasi lisätaikaa. Erilaisia valaisimia käyttämällä voit luoda täysin erilaisen ilmeen hämärissä olosuhteissa, kuin mitä olet tottunut näkemään päivisin. Mukava puutarhanurkkaus tai takapiha on paras paikka levätä kaupungin vilinästä ja viettää aikaa ystäviesi kanssa, joten jokainen puutarhan sisustukseen sijoitettu minuutti ja sentti on sen arvoinen. Ei ole mikään salaisuus, että tehokkaalla ulkovalaistuksella tavallisen parvekkeen voi muuttaa rentouttavaksi lomakohteeksi. Jotta voit sisustaa oman kotiympäristösi todella tyylikkääksi ja taianomaiseksi, tulee sinun tietää erilaisia seikkoja eri valaistusratkaisuista.

Yksi helpoimmista ja innovatiivisista ja nykyaikaisimmista ratkaisuista on LED-nauha. Kattojen reunojen lisäksi LEDit voivat myös korostaa esimerkiksi portaita, teiden reunoja tai puita. LED-nauha on universaali ratkaisu, jota voi käyttää missä tahansa. Sen värit vaihtelevat lämpimistä kultaisista sävyistä kylmän valkoiseen sekä siniseen ja erilaiset värivaihtoehdot auttavat luomaan halutunlaisen ympäristön. Ainoa asia, johon sinun pitäisi kiinnittää huomiota ennen LED-nauhan asennusta on turvallisuusvaatimukset. Varmista, että sähköjärjestelmään on mahdollista kytkeä valot turvallisesti ja että ne ovat suojassa kosteudelta. Jälkimmäiselle voit ostaa säänkestävän valokaapelin tai peittää sen läpinäkyvällä silikonilla.

Toinen kaunis valaistusratkaisu puutarhaan on puiden ja muiden kasvien esille tuominen valaistuksen avulla. Kauniiden varjojen lisäksi malli tekee huoneesta myös suuremman. Kasvien koristelemiseksi sopii hyvin esimerkiksi pienemmät riippuvalaisimet. Valo ei tule tällä tavalla suoraan, vaan luo kauniita panoraamoita.

Jos puutarhan tai muiden puutarhatilojen seinät tai muuri ovat riittävän leveitä, voit kokeilla myös seinävalaisimia ulkokäyttöön, jotka korostavat seinien rakennetta. Suosittelemme, että tällaisessa tapauksessa valo ohjataan ylhäältä alaspäin, niin että valo kattaa leikkisästi koko alueen ja sillä on moderni vaikutus, mutta ei liioitellusti. Seiniltä heijastuva valo on erinomainen ratkaisu pienemmälle puutarhalle, koska sen valaisupinta-ala on suuri ja tekee pienestäkin tilasta paljon suuremman näköisen.Jos sinulla on parveke, ulkoterassi tai jokin muu lattialla katettu puutarha-alue, suosittelemme sisäänrakennettua lattiavalaisinta, joka korostaa lattian pintaa ja korostaa terassin muotoa. Tämäntyyppiset ulkovalaisimet ovat erinomainen tapa korostaa haluttua aluetta sekä käytännöllisiä, koska ne auttavat välttämään kompastumista pimeillä alueilla.

Lopuksi, jos sinun puutarhaasi sopivat kivielementit, suosittelemme graniitinvärisiä houkuttelevia ja moderneja tulppaani valoja, jotka luovat miellyttävän kontrastin vihreän kanssa. Valopylväät ovat erinomainen ratkaisu piha- tai talonkulmien esille tuomiseen. Yhtenäisen tyylin aikaansaamiseksi olisi erityyppiset valaistusratkaisut suunniteltava etukäteen.

Luo kotiisi ilmapiiri, josta haluat aina nauttia – sitä varten ota kaikki irti ulkovalaistuksista!